Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

TIOP 1.2.3

6.200.000 Ft támogatás

 

Rendezvények a TIOP 1.1.1. pályázat megvalósításával kapcsolatban:

Nyitó rendezvény: 2011. február 12.

További rendezvények:

                2011. március 24. /bemutató óra/

                2011. március 30. /bemutató óra/

                2011. május 27. /sajtótájékoztató/

                2011. május 27. /bemutató óra/

A tanórák legalább 30% -án használják az új eszközöket.

Az interaktív táblákat minél szélesebb körben szerettük volna bemutatni az iskolahasználóknak, így nem csak a jelenlegi iskolások szülei, hanem a leendő elsősök és szüleik is a gyakorlatban ismerhették meg az új technikai eszközöket. A délutáni fogadóórák alatt pedig a szülők külön-külön is kipróbálhatták a táblákat.

 A mindennapok tanítási óráin egyre többet használják a kollégák és a tanulók, a természettudományi tanórákon, a társadalom tudományi tanórákon, készség tantárgyak oktatásánál, valamint a nyelvoktatásban.  A pedagógusok a használt programokat felkészülésük során óráikhoz alakíthatják, mely óriási segítséget nyújt mind a tananyag átadásában, mind a tanulók élményszerzésen alapuló oktatásában. Az interaktív tábla segíti a diákokat szabadidős tevékenységük során is.

Tapasztalataink alapján néhány lehetőség az interaktív tábla és tananyag használatára a tanórákon:

Kémia: Bonyolultabb kísérletek bemutathatósága

Matematika: Az előző órai táblaképek, szerkesztési lépések megőrizhetősége, beépített síkidomok, játékos formában való tanulás, gyakorlás

Történelem: A történelmi események illusztrálása képekkel, csatajelenetekkel, korhű ábrákkal, korhű filmrészletekkel

Földrajz: Térképek válthatósága, a földrajzi övezetek kisfilmekkel való láttatása, földrajzi képződmények kialakulásának animációs bemutathatósága,

Biológia: Természetfilm részletek bemutatása a tanórán

Magyar irodalom: Az irodalmi művek neves színészek tolmácsolásában való megismerése, megzenésített versek bemutathatósága, életrajzi adatok képekkel való illusztrálása

Idegen nyelv: idegen nyelven film és zene nézése, hallgatása válik lehetővé, segítve a szövegértést, szókincsbővítést

Fizika: Kísérletek, fizikai jelenségek demonstrálása

Rajz: Művészettörténeti oktatás segítése

Ének: Kották lejátszása, zeneművek bemutatása, énekek meghallgatása, hangszerkíséret beállítása, keresése a tanagyagban szereplő dalokhoz.

Az iskolában minden osztályterem Internet eléréssel rendelkezik, mely lehetővé teszi a világhálón rendelkezésre álló információk, tanórákon való közvetlen felhasználását.

A 2011/2012-es tanévben a kiadók tankönyveik mellé kínált interaktív anyagok is felhasználásra kerülnek, kibővítve a már meglévő készletünket.